Arbeidsliv og samarbeidspartnere

Skolen har et nært og godt samarbeid med sentrale aktører innen reiseliv- og opplevelsesnæringene. Mange bedrifter har bl.a. arbeidstakere på skolen for å få faglig påfyll, bidrar i undervisningen, har studenter i praksis og/eller involverer studentene i ulike prosjekter gjennom studieløpet.

Aktører som Nordnorsk reiseliv, Destination Lofoten, Visit Narvik, Visit Helgeland, Høve Støtt, Museum Nord, Scandic, Svinøya Rorbuer, Nyvågar Rorbuhotell, XXLofoten, Vertskapet Utvikling, Arctic Kids, Narviksenteret, Narvikfjellet og Naturlige Helgeland har de siste årene etablert seg som sentrale samarbeidspartnere for skolen. 

Studentene fra reiselivfagskolen kan være en stor ressurs i det daglige arbeidet i bedriftene, men bidrar også til å skape en større bevissthet på arbeidsplassen omkring utviklingen av et bærekraftig opplevelsesbasert reiseliv. De fleste kandidatene går rett ut i jobb i reiseliv- og opplevelsesnæringen etter endt utdanning.

 

Gunhild Elisabeth Laundal - Klikk for stort bildeGunhild Elisabeth Laundal

 

 

 

Gunhild Elisabeth Laundal, hotelldirektør i Scandic:

«Praksisbiten som fagskolen tilbyr er superviktig. Du får et ekstra fortrinn i ansettelsesprosesser hos oss når du har tatt fagskolen, med både praksiserfaringene og teorien som skolen gir!».

 

 

 

 

 

 

 Geir Martin, CEO i XXLofoten: 

 

Geir Martin, CEO i XXLofoten - Klikk for stort bildeGeir Martin, CEO i XXLofoten Marius Fiskum_norges sjømatråd

 «XXLofoten har vært praksisbedrift for fagskolen siden utdannelsen startet opp. Vi opplever at fagene det undervises i både er relevante og er med på å styrke fokuset på kvalitetssikring og produktutvikling innenfor opplevelsesbasert reiseliv. 

 

Alle våre praksisstudenter har fått tilbud om jobb hos oss!

Det er veldig artig å se hvordan våre praksisstudenter omsetter det de har lært på skolen til praksis her hos oss. Vi ser dette spesielt på fagene dramaturgi, storytelling og vertskapsrollen." 

 

 

Noe for deg eller din bedrift?

Kan det være aktuelt å ha en praksiskandidat fra reiselivfagskolen i din bedrift? Har du en ansatt som kan tenke seg nytt faglig påfyll kombinert med jobben? Har du spennende prosjekter som du ønsker å involvere studentene i? Eller kan du selv tenke deg et år på reiselivfagskolen? 

Ta kontakt med oss her!

Kontaktperson

Hege Ragni Haugerud
Avdelingsleder Nordland Fagskole, Opplevelsesbasert Reiseliv
E-post
Mobil 99 04 11 64