Lofoten maritime

Nordland fagskole, Lofoten maritime ligger på Leknes i Lofoten, sentrum i Vestvågøy og Vest-Lofoten. Vi tilbyr dekksoffisersutdanning. Vi har rundt 30 studenter og er samlokalisert med Vest-Lofoten videregående skole.

 

Fra broa i en skipssimulator - Klikk for stort bilde


 

Komplett utdanningstilbud

Som tidligere fiskerifagskole har skolen drevet sertifikatgivende utdanning i mer enn 50 år. I dag er fagskolen samlokalisert med Vest-Lofoten videregående skole, som tilbyr grunnkurs naturbruk, VG2 fiske fangst og Matros/motormann-utdanning. Med fagskolens tilbud om videreutdanning til dekksoffiser har skolen i sin helhet dermed et komplett utdanningstilbud innenfor fiskerier og nautikk. Vi er glade for å se at så mange tidligere elever ved Vest-Lofoten vgs velger å komme tilbake som fagskolestudenter ved Lofoten maritime.

 

Studentliv

Skolen holder til på Leknes i Vestvågøy kommune, midt i Lofoten. En liten by med godt miljø. For de friluftsinteresserte finner man et eldorado av muligheter til aktiviteter på fritiden: Fjell, hav, skiturer, surfing med mer. Leknes er en billig studentby, og skolen garanterer bopel til alle våre studenter.

Lofoten maritime holder til i samme bygg som Vest-Lofoten vgs, men har egen fløy med egen inngang. Her har vi alle fasilitetene våre samlet på et sted. Kantine og bibliotek er tilgjengelig for alle elever og studenter.

Vi er en liten skole som gjør at studentene våre får mulighet til tett oppfølging og veiledning fra våre dyktige lærere. Med to klassekull blir studentene våre godt kjent med hverandre på tvers av klassene, og skolen garanterer godt studentmiljø.

Studentene har tilgang til skolens undervisningsfasiliteter 24/7 hele året. Studentene har også tilgang til simulatorparken for trening på ettermiddag- og kveldstid.

Utstyr

I 2020 flyttet Lofoten maritime inn i nyoppussede lokaler på Leknes. Klasserommene er utstyrt med digitale tavler og løsninger for fjernundervisning.

Simulatorer er en svært viktig del av utdanningen hvor vi kobler teori med praksis. Simulatorparken til Lofoten maritime er topp moderne. Vi har tre skipsbroer, og flere desktop-simulatorer som nyttes til undervisning og trening.

Skolen er med i et prosjekt som utvikler skybaserte simulatorøvelser. Studentene får tilgang til de øvelsene som er ferdig. Det betyr at studentene kan sitte med pc hvor som helst og trene på bruken av navigasjonsinstrumenter.

Lofoten maritime er opptatt av å holde tritt med utviklingen, og i 2023 har skolen kjøpt inn VR-briller som skal benyttes til ferdighetstrening i skybasert simulator.

I tillegg har vi som eneste skole, sammen med Bodø maritime og Nord Universitet koblet simulatorene i et nettverk der vi kan kjøre øvelser sammen, slik at troverdigheten og realismen kommer tydelig fram.

Skolen har også eget laboratorium med datamaskiner for undervisning i elektroniske kart. Radioundervisning gjennomføres i vårt radiorom som er utrustet med GMDSS-utstyr for radiodekningsområde A4-A1.

Lofoten maritime fagskole har i samarbeid med Vest-Lofoten vgs øvingsfartøy til disposisjon, hvorpå studentene får mulighet til å planlegge og gjennomføre tokt.

Kurstilbud

Videregående sikkerhetskurs og Medisinsk behandling tas i samarbeid med vårt lokale sikkerhetssenter. Radioundervisning i skolens eget radiorom med reelle øvelser på simulatoranlegg.

Kadettfarledbevis og Polarkodekurs gjennomføres i studieløpet. Økonomisk støtte og tilretteleggelse for å gjennomføre DP-Basic kurs én uke i skoleåret.

NYHET! Fra 2023 har Lofoten maritime tilgang til OTG’s Ocean Learning Platform. Alle studenter får tilgang til plattformen og muligheten til å gjennomføre kursene som er tilgjengelig. Kurs som Ship Security Officer, Enclosed space entry, ISM Code, Search and rescue, Crisis management, Bridge Watch Handover med mer.

Kurs i Fangstmetoder og Fiskevelferd er et nytt og spennende prosjekt som skolen har under utvikling.Velferdstilbud:

Studentavtale med Stamina og Trivsel treningssenter
Studentavtale med Intersport (15 % rabatt på alle varer)
Studentavtale med Surprise kafe (10 % rabatt på alle varer)
Studentavtale med Lofothallen AS (Svømmebasseng)
Studentavtale med Meieriet kultursenter Leknes
Studentavtale med Lofoten Alpinsenter (25 % dags- og årskort)
Bopel-garanti (hybel eller leilighet til leie), fantastisk natur og friluftsmuligheter.

 

Velkommen som student hos oss!

Kontaktperson

Finn Axel Hartvigsen
Avdelingsleder Nordland fagskole/Lofoten maritim
E-post
Mobil 41 23 92 25