Bodø maritime

Nordland fagskole, Bodø maritime er samlokalisert i samme bygg som Bodin videregående skole på Mørkved like utenfor Bodø. Vi har rundt 80 studenter og tilbyr både dekksoffisersutdanning og maskinoffisersutdanning.

 

Oversiktsbilde over Bodø Maritime, Nordland fagskole.  - Klikk for stort bilde Tore Johan Valle

  

Studentliv

Vi har en egen maritim fløy der alle fagskolestudenter vil ha egne klasserom, samt tilgang.

På dagtid har du tilgang til vår utmerkede kantine og vårt velutstyrte bibliotek. Som student får du tilgang til skolens lokaler også på kveldstid, og en del av simulatorøvelsene foregår også på kveldstid.

Alle nødvendige kurs gjennomføres i samarbeid med vårt lokale sikkerhetssenter, og våre svært dyktige lærere er også instruktører på enkelte av kursene som tilbys via kursibodo.no.

Bodø maritime fagskole er kjent for å levere utdanning av høy kvalitet, og har dokumentert dette med gode eksamensresultater og lav strykprosent.

Skolen ligger rett ved de aktive studentmiljøene på Politihøgskolen og Nord universitet, og Bodøområdet har et rikholdig tilbud til studenter. Området vårt har svært godt kollektivtilbud med hyppige bussavganger så vel som togstasjon rett i nærheten.

Utstyr

Studenter seiler en båt i simulator. - Klikk for stort bildeStudenter seiler en bulkbåt opp til Brevik Tore Johan Valle

Bodø maritime har fulgt den teknologiske utviklingen i næringen med investeringer i avanserte simulatorer både for dekksoffiser og maskinoffiserer. Simulatorer er svært viktig i utdanningen der vi kobler teori med praksis. 

I tillegg har vi som eneste skole, sammen med Lofoten Maritime og Nord Universitet koblet simulatorer i et nettverk der vi kan kjøre øvelser sammen, slik at troverdigheten og realismen kommer veldig tydelig frem.

Det er også gjort investeringer i forhold til digitale klasserom, der flere rom er koblet opp mot simulator og lab.

Fagmiljø

Skolen er en del av et stort maritimt fagmiljø, og våre samarbeidspartnere inkluderer Kystradio Nord (tidligere Bodø Radio), Nord universitet, Torghatten, Torghatten Nord, Hurtigruten, Maritimt Forum Nord og Hovedredningssentralen. De maritime skolene i Bodø, Lofoten, Ytre Namdal og Nordkapp samarbeider gjennom partnerskap i Maritim Campus Nord.

Bodin videregående skole tilbyr vg2 maritime fag med fordypning både for motormann og matros, og vi er glade for å se at mange gamle elever velger å komme tilbake som fagskolestudenter på Nordland fagskole, Bodø maritime.


Velkommen som student hos oss!

Kontaktperson

Therese Einvik
Avdelingsleder Nordland fagskole/Bodø maritime
E-post
Telefon 75 65 10 22
Mobil 91 62 37 11
Rune Elvegård
Lektor m/tilleggutdannelse
E-post
Mobil 93 00 94 96
Børre Aasegg
Adjunkt m/tillegg - Faglig ansvarlig TIP/Maskinoffisersutdanningen
E-post
Mobil 48 25 16 26