OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Eldre og livsmestring

Fagskoleutdanning i Eldre og livsmestring erstatter utdanningen Helse, aldring og aktiv omsorg som fagskolen har tilbudt tidligere. Eldre og livsmestring gir kunnskap om aldring, sykdom og livsmestring, og hvilke begreper, prosesser og verktøy som er sentrale innenfor dette fagområdet. Studentene får kompetanse i å veilede til hverdagsmestring og aktiv problemløsning, arbeide forebyggende og helsefremmende, og å pleie og lindre sykdommer, lidelser og skader hos eldre. Det vil komme oppdatert informasjon om utdanningen i forbindelse med revidering av studieplanen våren 2023.

Collage av flere bilder der vi ser studenter som jobber sammen, og flyere med teksten "Livsglede". I høyre hjørne ser vi et skilt med hjerteform, der det står skrevet "Serifisert livsgledehjem". - Klikk for stort bilde

 

Utdanningskode: FHH12D
Studiepoeng: 60

Utdanningen gir studentene kunnskaper og ferdigheter knyttet til den geriatriske pasienten, og passer for ansatte i både kommune- og spesialisthelsetjenesten. Utdanningen fokuserer på aldring, funksjonssvikt og de vanligste geriatriske sykdommene og på kompleksiteten knyttet til helsesvikt hos eldre. Dette gir studenten kompetanse til å delta i forebygging, kartlegging, behandling og rehabilitering av eldre pasienter, samt lindrende pleie og omsorg ved livets slutt.