OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Linje Elektro fordypning elkraft

Studiet er nett- og samlingsbasert og går over tre år. Arbeidsmengden tilsvarer et fulltidsstudium på to år.
Gjennomført og bestått utdanning fører til tittelen fagskoleingeniør.Rom hvor 2 personer jobber med installasjon av elanlegg - Klikk for stort bildeEtterspørselen etter arbeidskraft med teknisk bakgrunn er allerede stor og forventes å øke.

Søk utdanningen her

Fagkode: FTE13N

Sum fagskolepoeng: 120

Antall semester: 6 (3 år)

Opptakskrav

Er jeg kvalifisert? Her finner du opptakskrav til Nordland fagskole, Elektro.

En fagskoleingeniør innen elkraft må ha oversikt over emner som omhandler produksjon, overføring og forbruk av elektrisk energi. Herunder inngår teknisk dimensjonering, vurderinger og valg etter normer og forskrifter. I tillegg kunnskap om styringer i elektriske installasjoner og en reflektert og oppdatert innsikt i bedriftsøkonomiske prinsipper. Studiet avsluttes med et hovedprosjekt, gjerne i samarbeid med lokalt næringsliv.

Studieplan til elektro fordypning elkraft finner du her. (PDF, 826 kB)

En fagskoleingeniør vil kunne få arbeidsoppgaver på leder og mellomledernivå i en bedrift. Utdanninga tilfredsstiller også kravene til å jobbe som faglærer i elektro på videregående skole. Etterspørselen etter arbeidskraft med teknisk bakgrunn fra fagskole er allerede stor og forventes å øke ytterligere i de nærmeste årene.

Når du har fullført dette studiet, har du grunnlag for å gå videre mot installatørprøven. Selve installatørprøven administreres av Energi Norge. Utdanningen tilfredsstiller kravene til ekomautorisasjon

Søke fagskole? Her kan du lese om hvor og når du kan søke.