Studiebesøkene legges til bedrifter langs verdikjeden fra jord og fjord til bord, som er relevante for utdanningens innhold, og der matverksted og utprøvinger av opplevelsesprodukt kan foregå.
Hvert semester inkluderer tre samlinger som krever fysisk oppmøte, i tillegg til nettbasert undervisning og hjemmearbeid mellom samlingene.
I tillegg til fast undervisningspersonell, hentes det inn gjesteforelesere og formidlere både nasjonalt og internasjonalt. Disse representerer både vitenskapelig og yrkesfaglig kompetanse inkludert tradisjonsbærere som er viktig for å formidle handlingsbåren kunnskap.
Samlinger høsten 2023 gjennomføres:
- 19.-21. september: Mosjøen (oppstart)
- 17.-19. oktober: Stjørdal med omegn
- 21.-23. november: Mosjøen med omegn
Det må i tillegg påregnes å sette av reisedager til og fra samling.
Det blir kortere elektroniske samlinger mellom de fysiske samlingene.
Nærmere informasjon om samlingene gis i opptaksbrevet før studiestart.