Maritime studier på Leknes i Lofoten og i Bodø

Norsk fiskeri og skipsfart har stort behov for kompetente skipsoffiserer, både på dekk og i maskinen. Maritim næring er blant Norges største eksportnæringer, og norsk skipsfart regnes i dag som den femte største i verden. Den dekker alt fra store skip som krysser de syv hav, til fiskeri, offshorevirksomhet og transport av gods og passasjerer.

Søk maritim fagskole

Dekksoffiserutdanning
Utdanningskode: FTM01
Emneplan
Studieplan 2021-2023 (DOCX, 2 MB)
Fulltidsstudium, 2 år, tilbys på:
Bodø maritime
Lofoten maritime

Maskinoffiserutdanning
Utdanningskode: FTM02
Emneplan
Studieplan 2021-2023 (DOCX, 2 MB)
Fulltidsstudium, 2 år, tilbys på:
Bodø maritime

Nordland fagskole tilbyr både dekksoffiserutdanning (styrmann/kaptein, klasse D4 til D1) og maskinoffiserutdanning (maskinist/chief, klasse M4 til M1). Utdannelsen er i henhold til STCW-konvensjonen (International Convention on Standards of Training, Certification and Watchkeeping for Seafarers).

Opptakskrav

Bestått fagbrev som matros (for dekksoffiserutdanning) eller motormann (for maskinoffiserutdanning). Alternativt realkompetanse etter gjeldende regler.

For å løse sertifikat som dekksoffiser er det krav om helseattest og normalt fargesyn.
For å løse sertifikat som maskinoffiser er det krav om helseattest.
I tillegg er det krav om kadettid/fartstid for å løse ut begge typer sertifikater.

Dekksoffiserutdanning på Bodø maritime

Dekksoffiserutdanning på Lofoten maritime

Maskinoffiserutdanning på Bodø maritime

Manøvrering med avansert brosimulator Tore Johan Valle Maritime kurs hos Nordland fagskole

Vi tilbyr mange ulike maritime kurs.

Kurstilbud på Bodø maritime

Kurstilbud på Lofoten maritime

Mer utdanning etter maritim fagskole?

Du kan bygge videre på din fagskoleutdanning med den nettbaserte bachelorutdanningen Maritime Management.