Helse, aldring og aktiv omsorg

Fagskoleutdanning i helse, aldring og aktiv omsorg gir studentene grunnleggende kompetanse i å veilede til hverdagsmestring og aktiv problemløsning, arbeide helsefremmende og bidra til å forebygge sykdommer, lidelser og skader hos eldre."" - Klikk for stort bilde

Utdanningskode: FHH12D

Utdanningen gir studentene kunnskaper og ferdigheter knyttet til den geriatriske pasienten, og passer for ansatte i både kommune- og spesialisthelsetjenesten. Utdanningen fokuserer på aldring, funksjonssvikt og de vanligste geriatriske sykdommene og på kompleksiteten knyttet til helsesvikt hos eldre. Dette gir studenten kompetanse til å delta i forebygging, kartlegging, behandling og rehabilitering av eldre pasienter, samt lindrende pleie og omsorg ved livets slutt.

Studiet består av følgende emner:

1. Felles grunnlag for fagskoleutdanningene i helse- og sosialfagene
  2. Helsefremmende og sykdomsforebyggende arbeid
  3. Behandling, pleie og omsorg ved sykdom, skader og funksjonsnedsettelse
  4. Organisering, system og ledelse
  5. Fordypningsarbeid/hovedprosjekt

I tillegg er det veiledet praksis/prosjekt på 300 timer.