OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Millioner til Ny maritim kompetanse

Bilde av Børre Ååsegg, faglig leder ved maskinoffisersutdanningen ved Nordland fagskole, Bodø maritime. - Klikk for stort bildeBørre Aasegg

Nordland fagskole leder prosjektet Ny Maritim Kompetanse (NMK), som har fått 5,36 millioner kroner til å utvikle nye læremidler for maritim sektor.

- Dette er en skikkelig gladnyhet. En av de største bevilgninger som er gitt til fagskolene går til dette prosjektet, sier Rune Elvegård, avdelingsleder ved Nordland fagskole, Bodø maritime.

Børre Aasegg, faglig ansvarlig for Maskinoffisersutdanningen ved Bodø Maritime, er prosjektleder.

- NMK vil utvikle læremidler for maritim sektor inn mot det grønne skiftet. Den nye teknologien omfatter alt fra maskineri, elektro, vedlikehold og kontroll av skipets drift, til navigasjon og HMS. Vi er til stede hos samarbeidspartnere når teknologien utvikles og tas i bruk, og når erfaringer dokumenteres, sier Aasegg.

Med dette som utgangspunkt leverer prosjektet innhold til undervisning som tilrettelegges for deling på læreplattformer ved de aktuelle studiestedene.

Med seg har Børre Aasegg fagpersoner innen maskin, nautikk, autonomi, film/foto og IT: Bjørn-Willy Arntsen (Nordland Fagskole), Magne Mydland (Fagskolen i Agder), Roy Leraand (Mediemann, film og foto), Bjørn Knutsen (Fagskolen i Agder), Torgeir Wiersen (Fagskolen i Rogaland) og Atle Christiansen (Universitetet Sørøst Norge).

Ny Maritim Kompetanse bygger på erfaringer fra tidligere prosjekter inn mot det grønne skiftet, hvor det var involvert flere leverandører, fagpersoner og rederier.

- Det er opparbeidet et solid nettverk, og vi har god dialog om samarbeidsavtaler med flere leverandører innen utvikling, produksjon og bruk av ny teknologi, sier Børre Aasegg.

 Prosjektet vil også søke om midler i 2023 for å videreføre arbeidet i 2024 og årene fremover. Det er Direktoratet for Høyere Utdanning og Kompetanse (HK-dir) som har tildelt Nordland fagskole prosjektmidler gjennom sitt Program for maritim kompetanse. 17 institusjoner har fått midler, og Ny Maritim Kompetanse er det største prosjektet.