OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Et steg nærmere fagskole for droner

Foto av fylkesråd for utdanning og kompetanse, Elin Dahlseng Eide. - Klikk for stort bildeFylkesråd for utdanning og kompetanse, Elin Dahlseng Eide.

- Dronenæringen er i sterk vekst, og har behov for enda bedre kvalifiserte medarbeidere. Derfor går fylkesrådet inn med 800 000 kroner til et forprosjekt som skal utvikle Norges første droneopplæring på fagskolenivå, sier fylkesråd for utdanning Elin Dahlseng Eide.

Det er Andøya Space Education som har søkt om tilskuddet, og som sammen med Fagskolen i Nordland skal gjennomføre forprosjektet. Målet for arbeidet er at Norges første fagskoleutdanning innen dronefag skal være etablert ved skolestart 2024, alternativt 2025. 

- Andøy videregående skole startet skoleåret 2022/2023 opp med Vg2 Dronefag som en av to skoler i landet og eneste skole i fylket. Forprosjektet som nå igangsettes skal blant annet utrede mulige modeller for organisering av fagskolen, faglig innhold og kartlegge dronenæringens behov.

- Andøy videregående skole startet i høst opp med Vg2 Dronefag som en av to skoler i landet. Et framtidig fagskoletilbud innen dronefaget vil være i tråd med arbeidslivets behov og er i tråd med satsingen på utvikling av Nordland fagskole. Det vil øke attraktiviteten til Nordland fagskole, og Nordland fylkeskommune vil i samarbeid med Andøya Space og bransjen ta en enda sterkere posisjon innen dronefag. Fylkesrådet ønsker at Nordland skal vær ledende innenfor fagfeltet, også på fagskolenivå, sier fylkesråd Dahlseng Eide.