OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Arktisk maritim kompetansenode

Nordland fagskole har vært en del av Arktisk maritim kompetansenode, en samarbeidsplattform med målsetting å styrke maritim sikkerhet i Arktis.

Vi ser fronten på et skip som seiler på et islagt hav. - Klikk for stort bilde Ash

Arktisk maritim kompetansenode ble etablert i 2020 på oppdrag fra Nærings- og fiskeridepartementet. Plattformen er blitt ledet av Maritimt Forum Nord, og styringsgruppa har bestått av representanter fra maritim næring, sjømannsorganisasjonene, Nord universitet, Universitetet i Tromsø og Nordland fagskole. Fra Nordland fagskole har Rune Elvegård (Bodø Maritime) og konstituert rektor Roald Ovid Isaksen deltatt. 

Samarbeidsplattformen har hatt som formål å øke kompetansen blant sjøfolk som jobber på skip i polare farvann, og dermed styrke sjøsikkerheten i de arktiske områdene. Arktisk maritim kompetansnode har lagt til rette for et tettere samarbeid mellom maritim næring og utdanningsinstitusjoner, og dermed muligheten til å skreddersy kurs og utdanningstilbud. Det har vært en målsetting å lukke gapet mellom kompetansebehovet til næringsaktørene og dagens kurs- og opplæringstilbud. 

Arktisk maritim kompetansenode konkluderer sitt arbeid med at alle som jobber på skip som seiler i polare farvann bør gjennomføre ei tilleggsutdanning i form av et arktisk maritimt kompetanseprogram. Les sluttrapporten til Arktisk maritim kompetansenode her. (PDF, 3 MB)