Du er her:

Aktuelt

Bilde av forside på FoU-rapport Arbeidslivets behov for fagskoleutdanning innen helse, sosial og oppvekst i Nordland (2022)

Nordland fagskole har gjennomført et FoU-arbeid for å forsøke å få svar på avstanden mellom de meldte kompetansebehovene i tjenestene sett opp mot til dels lave søkertall på noen av våre våre utdanninger. Dette arbeidet er sammenfattet i en rapport: Arbeidslivets behov for fagskoleutdanning innen helse, sosial og oppvekst i Nordland (PDF, 5 MB).

Fakultet for samfunnsvitenskap ved Nord universitet fikk nylig tildelt nær 12 millioner kroner for å finne ut hvordan vi kan bedre omsorgen for eldre.

Batteriselskapet FREYR Battery har stort behov for kompetanse. Sammen med NTNU, Nord universitet, Nordland fylkeskommune og Rana Utvikling har man nå satt i gang et unikt prosjekt for å sørge for at behovet for høyere utdannelse blir ivaretatt.

Ved skolestart høsten 2022 tar Nordland i bruk nytt skoleadministrativt system, Visma InSchool (VIS). VIS er en nasjonal løsning, og Nordland er det nest siste fylket som tar løsningen i bruk.

Systemet er fortsatt under utvikling, og det er dataselskapet Visma Enterprise AS som står for arbeidet. Visma Enterprise er et av Norges og Europas største selskap i sitt slag.

Bodø-mannen Harald Valen (58) blir ny rektor ved Nordland fagskole! Han ser fram til å ta fatt på oppgaven.

Studentar som har studieplass kan allereie no søke om lån og stipend. Dei som ikkje har studieplass, må vente med å søke til dei har fått stadfesta opptak.

På Lånekassens nettsider kan studentane sjekke kor mykje lån og stipend dei kan få.

Studentar på fagskole kan sjekke kor mykje dei kan få her

Se filmen under!

Nordland fagskole starter opp nye utdanninger for deg som jobber innen helse, sosial eller oppvekst flere steder i Nordland høsten 2022. Søknadsfrist 20. april på www.samordnaopptak.no

Nordland fagskole, elektro har fått midler til å utvikle ny fagskoleutdanning i solenergi!

Åker med en høyspentmast midt i

De fleste unge i dag er opptatt av klima og miljø – heldigvis! Du kan ta del i den store oppgaven med å løse klimautfordringene i en spennende og meningsfull jobb!