OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Utvikler solenergiutdanning

På bildet ser vi et solcellepanel. Solen bryter gjennom panelet, som er avbildet fra undersiden.  - Klikk for stort bilde Arctic mirror   Nordland fagskole, elektro har fått midler til å utvikle ny fagskoleutdanning i solenergi!

Torsdag 29. april kom den hyggelige meldingen fra DIKU (Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høgare utdanning). Nordland fagskole, elektro fikk hele det omsøkte beløpet, kr. 450 093,-.

- Jeg tenker at vi innen kort tid får et møte i styringsgruppen, og så går vi i gang med utviklingsarbeidet så raskt som mulig, sier avdelingsleder Hans Gunnar Hansen.

Veksten i bruk av solenergi er eventyrlig. De store miljøutfordringene verden står overfor krever en overgang til fornybare energikilder. Solenergi vil i løpet av de neste to tiårene bli den største aktøren i kraftmarkedet.

Solbransjen i Norge forventer en vekst i antall årsverk på fem til ti tusen per år innen 2030 (Veikart for den norske solenergibransjen mot 2030, desember 2020). Nå utvikler Nordland fagskole, elektro ei utdanning som kan levere kvalifiserte arbeidstakere.