OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Ny rektor

På bildet ser vi Harald Valen som lener seg på et rekkverk. Han står ute, er kledd i allværsjakke, og i bakgrunnen ser vi båter på vannet. - Klikk for stort bildeHarald Valen er ansatt som ny rektor ved Nordland fagskole.  Bodø-mannen Harald Valen (58) blir ny rektor ved Nordland fagskole! Han ser fram til å ta fatt på oppgaven.

- Nordland fagskole er en institusjon i vekst, og jeg synes det er spennende med utviklingsarbeid. Fagskolen er også retta mot arbeidsmarked og næringsliv, og jeg har hatt mye å gjøre med næringslivet. Vi konkurrerer mot store aktører på utdanningsmarkedet. Jeg håper mine medarbeidere er med på at vi både skal konkurrere og være spesielle, sier Valen.

Harald Valen har jobbet i privat næringsliv, offentlig sektor og akademia. Han har hatt lederstillinger innen fiskeri, vært næringssjef, hatt ulike prosjektlederstillinger, og vært midlertidig tilsatt som høgskolelektor ved Høgskolen i Finnmark. Han har også vært ansatt som doktorgradsstudent/stipendiat. De siste årene har han vært frikjøpt av BUFETAT som fosterfar/oppdragstaker i statlig forsterket fosterhjem.

- Nordland fagskole er godt posisjonert i forhold til næringsliv og arbeidsliv i Nordland. Fagskolen minner om den gamle distrikshøgskolemodellen. I dag er Høgskolene i nord blitt universiteter. Den praktiske delen er borte, og det er blitt veldig akademisk. Nordland fagskole er mer praktisk og orientert mot arbeidslivet, sier han.

Valen har en bred utdanningsbakgrunn med Bachelor i fiskeriøkonomi, årsstudium i offentlig planlegging og administrasjon, Kommunal saksbehandling, videreutdanning i ledelse, master i organisasjons- og ledelsesvitenskap og kursdel av MSc in International Fisheries Management. Videre har han tatt kurs i stabsledelse og krisehåndtering, og er nå i ferd med å fullføre en hedigital master i urbant landbruk ved NMBU.

- Nordland fagskole faller godt inn under livslang læring gjennom sine nett- og samlingsbaserte tilbud. Livslang læring handler om at folk skal kunne ta utdannelse i ulike stadier i livet. Så er det viktig at vi får på plass overgangsordninger, slik at våre fagskoleutdanninger kan gi overgang til bachelorstudier, påpeker han.

Valen bor i Bodø og vil ha sin arbeidsplass ved Bodø maritime fagskole på Mørkved, og tiltrer den 29. august.

- Valen innehar både de personlige egenskapene og kompetansen vi har etterspurt for å videreutvikle fagskolen i tett samarbeid med styret, ansatte og studenter, og vi ser fram til å få han på plass, sier styreleder i Nordland fagskole, Truls Paulsen.