OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Arbeidslivets behov for fagskoleutdanning innen helse, sosial og oppvekst i Nordland

Bilde av forside på FoU-rapport Arbeidslivets behov for fagskoleutdanning innen helse, sosial og oppvekst i Nordland (2022) - Klikk for stort bildeFoU- rapport, Nordland fagskole HSO 2022Nordland fagskole har gjennomført et FoU-arbeid for å forsøke å få svar på avstanden mellom de meldte kompetansebehovene i tjenestene sett opp mot til dels lave søkertall på noen av våre våre utdanninger. Dette arbeidet er sammenfattet i en rapport: Arbeidslivets behov for fagskoleutdanning innen helse, sosial og oppvekst i Nordland (PDF, 5 MB).

Nordland fagskole i helse, sosial og oppvekst (HSO) har over tid har hatt lave søkertall. Særlig gjelder det utdanningene som er rettet mot eldreomsorg, der det paradoksalt nok er et antatt stort behov for kompetanseheving i helse- og omsorgstjenestene i Norge. Studietilbudene må ha et visst antall studenter for å være økonomisk og pedagogisk bærekraftige, så når søkertallene er lave har Nordland fagskole ikke mulighet til å igangsette alle utdanningene som skolen har godkjenning for gjennom Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (NOKUT). Dette til tross for at fagskolens ansatte de siste 5-10 årene har arbeidet aktivt for å øke studenttallet, uten å lykkes i nevneverdig grad. Formålet med dette FoU-arbeidet har derfor vært å søke kunnskap som kan bidra til å øke antall studenter til Nordland fagskoles studietilbud innen HSO.