OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Aktuelt

Nordland fagskole leder prosjektet Ny Maritim Kompetanse (NMK), som har fått 5,36 millioner kroner til å utvikle nye læremidler for maritim sektor.

 

Ved skolestart høsten 2022 tar Nordland i bruk nytt skoleadministrativt system, Visma InSchool (VIS). VIS er en nasjonal løsning, og Nordland er det nest siste fylket som tar løsningen i bruk. 

 

Systemet er fortsatt under utvikling, og det er dataselskapet Visma Enterprise AS som står for arbeidet. Visma Enterprise er et av Norges og Europas største selskap i sitt slag.

Fristen for å søke lån og stipend i Lånekassen er den 15. november.

- Dronenæringen er i sterk vekst, og har behov for enda bedre kvalifiserte medarbeidere. Derfor går fylkesrådet inn med 800 000 kroner til et forprosjekt som skal utvikle Norges første droneopplæring på fagskolenivå, sier fylkesråd for utdanning Elin Dahlseng Eide.

Batterifagskolen, som er Norges første fagskolestudium for batteriindustrien, har nå åpnet for søkere.

Nordland fagskole har gjennomført et FoU-arbeid for å forsøke å få svar på avstanden mellom de meldte kompetansebehovene i tjenestene sett opp mot til dels lave søkertall på noen av våre våre utdanninger. Dette arbeidet er sammenfattet i en rapport: Arbeidslivets behov for fagskoleutdanning innen helse, sosial og oppvekst i Nordland (PDF, 5 MB).

  Fakultet for samfunnsvitenskap ved Nord universitet fikk nylig tildelt nær 12 millioner kroner for å finne ut hvordan vi kan bedre omsorgen for eldre.

  Batteriselskapet FREYR Battery har stort behov for kompetanse. Sammen med NTNU, Nord universitet, Nordland fylkeskommune og Rana Utvikling har man nå satt i gang et unikt prosjekt for å sørge for at behovet for høyere utdannelse blir ivaretatt.

  Bodø-mannen Harald Valen (58) blir ny rektor ved Nordland fagskole! Han ser fram til å ta fatt på oppgaven.

  Studentar som har studieplass kan allereie no søke om lån og stipend. Dei som ikkje har studieplass, må vente med å søke til dei har fått stadfesta opptak.

På Lånekassens nettsider kan studentane sjekke kor mykje lån og stipend dei kan få.

Studentar på fagskole kan sjekke kor mykje dei kan få her